màgia dels llibres amb el mag Albert Llorens

“Bibliomàgia” o la màgia dels llibres. Es tracta d’un espectacle de màgia de petit format. Barreja efectes màgics diversos ambientats en els llibres i personatges literaris. En un racó de la biblioteca, el mag Albert Llorens ens mostrarà un antic llibre. Un llibre sobre la història de la màgia. Allà, seguint un argument lineal, ens presentarà diversos mags de renom internacional i com aquests grans mags van aconseguir l’èxit en les seves disciplines gràcies a l’estudi de llibres, la concentració i la força de voluntat.

La màgia dels llibres: espectacle educatiu per a escoles i biblioteques

L’espectacle però, no només estarà ambientat en mags de renom, sinó també de figures literàries diverses. Per exemple, es presentarà un dels efectes que Santiago Russinyol, com aficionat a la màgia (faceta desconeguda per molts), li agradava fer quan visitava un mercat (explicant l’anècdota associada a la pagesa venedora d’ous). També, un espectador del públic es convertirà, per uns moments, en el Harry Potter de la sala intentant imitar alguna de les seves proeses. I el títol d’un llibre de Shakespeare apareixerà en una predicció impossible…

Això per no parlar d’altres efectes, com endevinar la paraula en una pàgina concreta d’un llibre de la biblioteca escollit a l’atzar, una taula que levitarà al llegir unes paraules “a l’inrevés” (intentant deduir jeroglífics i inscripcions de cultures antigues),… També es farà esment de la ciència com a pilar fonamental de la cultura. Es presentarà algun número relacionat amb la investigació científica i la conscienciació ecològica. Per exemple, de forma màgica, l’aigua d’una copa anirà canviant d’estat físic (evaporació, condensació, sublimació,…). A més, acabant amb una reflexió sobre com n’és d’important conservar el medi ambient i, en particular, com l’aigua és la font de la vida -un petit peix apareixerà màgicament per mostrar-ho).

Un cop d’ull al present i futur

Al final, el llibre deixarà pas a les noves tecnologies com els dispositius electrònics o internet. Però més enllà de quedar-se obsolet, es recordarà que de qualsevol llibre, sempre es pot aprendre alguna cosa. Només amb la seva lectura ens podem impregnar de la màgia que tot llibre té, la màgia dels llibres.

La importància del silenci, de la lectura, però també de la curiositat i la participació. Tot això farà que durant uns 45-60 minuts (depenent de les necessitats, a concretar) el públic assistent gaudeixi d’un espectacle. A més, per primera vegada a la història, es revelarà algun efecte de màgia. Això demostrarà com tothom, amb voluntat, pot esdevenir també mag.